BURSA TARIM ve HAYVANCILIK FUARLARI BAŞLIYOR

Tüyap Tarım Fuarlarının gerek ziyaretçi sayısı gerekse metrekare bakımından en büyük buluşmalarından biri olan Burtarım 2017 ve Bursa 10. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı, 7 ayrı salon ve açık sergileme alanından oluşan 75 bin m2 alanda, 420 firma ve firma temsilciliğinin, 1216 markanın katılımıyla 11 – 15 Ekim 2017 tarihleri arasında Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde sektörü bir araya getiriyor.

Coğrafi ve iklimsel şartlar yönünden elverişli bir tarım ülkesi olan Türkiye’nin, tarım üretimi giderek artan tarımsal kaynakları, bereketli toprakları, yüksek üretim gücü ile önemli şehri olan Bursa’da düzenlenen Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları her yıl yükselen ivmesi ile dikkat çekmektedir. Geçtiğimiz yıl; 48 ülkeden gelen 305.726 ziyaretçiye ev sahipliği yaparak traktör ve tarımsal mekanizasyon satışlarına büyük katkı sağlayan Fuarlar, bu yıl da 300 binden fazla ziyaretçiyi Tüyap Bursa çatısı altında ağırlamayı hedeflemektedir.

7 İklim Coğrafyasına Hitap Ediyor

Avrupa'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Kafkaslara kadar geniş bir coğrafyaya hitap eden Fuarları değerlendiren Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü “Konusunda ülkemizin ve bölgesinin önemli buluşması niteliğinde olan Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları kapılarını açıyor. Tüyap olarak 6 şehirde düzenlediğimiz tarım fuarları arasında ayrı bir yeri olan bu fuarlar, ülkemizde düzenlenen tarım tüm tarım fuarları arasında 7 iklim coğrafyasına hitap eden en temel özelliği ile dikkat çekmektedir.  Traktörden fidana, süt sağım sitemlerinden sulama sistemlerine kadar geniş ürün grubunu barındıran Fuarlar modern tarımın tüm süreçlerini gözler önüne seriyor. 50 farklı ülkeden organize edilen yabancı alım heyetleri, yurt içinden neredeyse tüm şehirlerden gelecek iş adamları ile sektörün ticari iş hacmine katkı sağlamasını hedeflediğimiz Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarlarına tüm ilgilileri bekliyoruz.

Ürün çeşitliliğini ve verimliliği artıran teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri tüm ilgililere topluca sunacak olan Fuarlar süresince katılımcı firmalar ürün lansmanlarını, sektördeki yeniliklerini ilk defa fuar alanımızda tanıtacaklar.” dedi.

50 Farklı Ülkeden Binin Üzerinde İş Adamı Fuarda Ağırlanıyor

Kıtalar arası köprüleri kuran Fuarlar; Tüyap yurtdışı ofislerinin etkili çalışmaları, T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası özel organizasyonu ile Afganistan, Almanya, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Etiyopya, Fas, Filistin, Fransa, Gürcistan, Hindistan, Hırvatistan, Irak, İran, İsrail, İspanya, İtalya, Kanada, Karadağ, Katar, Kuveyt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mısır, Moldova, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Slovenya, Singapur, Sırbistan, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün, Yunanistan ve Yeni Zelanda’dan organize edilen 1000’nin üzerinde iş adamına ev sahipliği yapacaktır. Bu yıl da ülkemizin 78 ilinden organize edilen 2000’e yakın otobüs ile sektör ilgililerinin ve profesyonellerin fuarda olması sağlanmaktadır.

İkili İş Görüşmeleri Organize Ediliyor

KOSGEB ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası desteği ile 12 Ekim Perşembe günü Fuar merkezimizde bulunan Uludağ Konferans Salonu’nda, yurt dışından gelen iş adamları ile katılımcı firmalarımız arasında  ikili iş görüşmeleri düzenlenmektedir.

Bursa Tarım Paneli 4. Kez Gerçekleşecek

Fuarlar ile eş zamanlı; TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Bursa Ziraat Odaları işbirliğinde; akademisyen, üreticiler, üretici örgütleri ve ziraat mühendislerinin katılımıyla bu yıl dördüncü kez “Gıda Güvenliği ve Tam Bağımsızlık İçin TARIM” temalı Bursa Tarım Paneli organize edilmektedir. Söz konusu panel 13 – 14 Ekim 2017 tarihlerinde Çekirge Konferans Salonu'nda gerçekleşecektir. Ayrıntılı bilgi için www.bursatarimpaneli.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Dünya Çiftçi Kadınlar Günü Fuarda Kutlanıyor

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizasyonu ile ilimizde bulunan kadın çiftçiler ve kadın girişimciler 13 Ekim Cuma günü Fuarımızı ziyaret edecektir. Bursa üreten kadın dernek üyelerinin yer alacağı organizasyon, güçlü tarım kaynaklarının yer aldığı ülkemizin güçlü kadınlarını sektörün önemli fuarında buluşturacaktır.

Salonlar İhtisas Konularına Göre Ayrıldı

Sektör ilgililerinin tüm programlarını fuar tarihine göre ayarladığı Fuarlar; yurt içinden ve yurtdışından gelen ziyaretçilerin kendi iklimi, kendi ürün grubu ile ilgili aradığı tüm ürünleri aynı çatı altında bulabileceği bir platformdur. Tarımsal mekanizasyon, hayvancılık ve ekipmanları, fidancılık, bitkisel üretim konularına tek çatı altında buluşturan Fuarlarda salonlarımız ihtisas konularına göre ayrılmıştır.

Salon 1, 3 ve 5'de Tarımsal Mekanizasyon,
Salon 2’de Hayvancılık ve Ekipmanları,
Salon 4 ve 6’da Bitkisel Üretim,
Salon 7’de Bahçe Ekipmanları, Danışmanlık, Finans ve İlgili Sivil Toplum Kuruluşları,
8. Bölüm olan Açık Sergileme Alanı’nda ise ülkemizin ve dünyanın en önemli üretici ve ithalatçı traktör ve biçerdöver firmaları ile tarım mekanizasyon firmaları yer almaktadır.

Fuarlar; Kuruluşumuz Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından,

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,
T.C. Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB),
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği,
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası,
Bursa Ticaret Borsası,
Bursa Ziraat Odaları,
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi,
Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği,
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin değerli destekleri alınarak,
Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) işbirliği ile hazırlanmaktadır.

Detaylı Bilgi İçin

KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen fuarlarımız hakkında daha detaylı bilgi almak için www.burtarim.com, www.bursatarimfuari.com,  www.bursahayvancilikfuari.com ve www.tuyap.com.tr web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Girişin ücretsiz olduğu söz konusu Fuarlar, 11 - 15 Ekim 2017 tarihleri arasında 09.30 – 19.00 saatlerinde ziyaret edilebilecektir.

ÖNCEKİ SAYFAYA GERİ DÖN